Jeanette Johansson-Ånmark har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med socialt arbete i olika former och har i sina olika uppdrag mött personer som har ökade sårbarheter och stresskänslighet och sett vilken skillnad det gör för individen om personen de möter har rätt kompetens, bemötande och rätt syn på sitt uppdrag. Hon har identifierat en rad principer och grunder som hon ser som centrala för att lyckas i våra respektive uppdrag – oavsett verksamhet, målgrupp och åldersgrupp, däribland det lågaffektiva bemötandet. Under den här föreläsningen kommer hon att presentera hur det lågaffektiva bemötande kan användas i era företag och organisationer och bidra till bättre kommunikation och arbetsmiljö.
Det lågaffektiva bemötandet är ett icke-konfronterande förhållningssätt som tillämpas i situationer där ett utmanande beteende dyker upp. Det kan vara ett beteende som skadar, skrämmer eller upprör personen själv eller andra personer till exempel medarbetare. De flesta pedagogiska och psykologiska metoder som har utvecklats kring problemskapande beteende har fokuserat på att ändra beteenden.
Om föreläsaren
Idag arbetar Jeanette med kompetensutveckling i form av utbildning och handledning/implementeringsstöd för chefer och personalgrupper inom vård och omsorg, skola, behandling, sjukvård, kriminalvård, psykiatri och andra människovårdande verksamheter. Hon är författare till böckerna, Lågaffektivt bemötande – Vad krävs för en lyckad implementering? (2020) och Lågaffektivt bemötande – om att få till det i det dagliga arbetet som släpps nu till sommaren.