Vi på Sverigehälsan: Jeanette Johansson-Ånmark
Hej Jeanette! Vem är du och vilken bakgrund har du?
– Jeanette Johansson-Ånmark heter jag. Jag är 58 år och lever med min katt i Lund. Har arbetat med socialt arbete i över 35 år, ungefär hälften av tiden med behandling och öppenvård och hälften av tiden inom LSS. Jag har arbetat som chef och ledare i ca 20 år. Sedan 5 – 6 år har jag lyxen att utbilda och handleda inom vård, omsorg, skola och behandling. Jag är också författare till 3 böcker och har en fjärde på gång.
Vad arbetar du med utöver att utbilda på Sverigehälsan?
– Jag har ett eget företag som heter NPF-specialisterna och är också sverigeansvarig för STUDIO3. I mitt företag utbildar jag både i samma innehåll som jag gör på Sverigehälsan och jag utbildar även blivande stödpedagoger.
Hur länge har du utbildat på Sverigehälsan?
– På Sverigehälsan började jag utbilda 2019 – först som anställd verksamhetsutvecklare men numera som konsult.
Vad tycker du är det roligaste med att föreläsa?
– Känslan när man möter engagerade & härvarande deltagare är obeskrivlig – skulle vilja säga att det är mitt FLOW.
Vad gör du helst när du inte arbetar?
– Mitt arbete är en stor del av mitt liv eftersom jag har världens bästa jobb! På min fria tid hänger jag mycket med mina vuxna barn, mina vänner och mitt barnbarn Knut (som är en engelsk setter). Jag umgås också mycket med min mamma som tyvärr drabbats av alzheimers. Ett och annat yoga-pass försöker jag också få till under veckorna.
Tack Jeanette!

Jeanette undervisar på följande utbildningar:
Inspelade föreläsningar med Jeanette:
Inspelat webinar Världens bästa jobb
Ett webinar om att hjälpa andra till att få ett bättre liv är världens bästa jobb och ibland även världens svåraste jobb.
Introduktion till föreståndarutbildningen – HVB, LSS & SoL
Jeanette Johansson-Ånmark presenterar Sverigehälsans unika utbildningsprogram för föreståndare med uppdrag inom HVB-, LSS- och stödverksamheter.
Utmanande beteende – beteende som kräver omsorg
NPF-specialisten Jeanette Johansson-Ånmark vrider och vänder på begreppet utmanande beteende från ett lågaffektivt perspektiv.